Tandlægens råd mod sunde tænder

  Måske kender du tandlægens fire gode råd mod sunde tænder, eller måske har du glemt, hvad de går ud på? I hvert fald har du mulighed for at rette op på det, hvis du gerne vil undgå usunde tænder, der kan koste dig dyrt. Her vil du få listet de fire gode råd. Hvis du hellere vil høre det fra en ekspert, kan du finde en på ekspertoversigt.dk.

Hav den rette tandbørste

  Det er meget vigtigt at have den rette tandbørste, da det er den, som skal gøre arbejdet for dig. Derfor gør det ikke noget at bruge lidt ekstra på tandbørsten, for at være sikker på, at den er ordentlig. Det anbefales at anskaffe sig en tandbørste med et lille børstehoved, og der har de elektriske tandbørster en fordel, da de stort set alle sammen har små børstehoveder. De har nemmere ved at komme ind i hjørnerne.

De rette tilbehør

  Det er nødvendigt med en god tandpasta. De tandpastaer, der har et højt indhold af fluor, er essentielle, da de beskytter tænderne mod huller. Fluoren standser nemlig de begyndende huller i tænderne. Det er en af de mange faktorer, der hjælper mod huller.

  Noget andet, der er nødvendigt, er tandtråd. Det hjælper med at rense tænderne, der hvor tandbørsten ikke har mulighed for at børste.

Gå til tandlæge

  Det er meget vigtigt at gå til tandlæge regelmæssigt. Selvom mange frygter det og synes det er dyrt, så er det ikke helt splid. Jo mere du forebygger jo færre behandlinger skal der til, før dine tænder er sunde. Det koster derimod mindre, hvis man går til tandlæge ofte og får tjekket tænderne, da det forebygger mod huller eller andre behandlinger, der kan koste mange penge.

Find gode priser og tilbud på tandlæger hos ekspertoversigt.dk/tandlaege/.

Kosten

  Der er mange, der sikkert ikke tænker over dette, men kosten har også en del at sige, hvis man ønsker sunde tænder. Tænderne er nemlig det første, der bliver mødt af det vi både spiser og drikker. Det er ikke alt tænderne er glade for. Især fødevarer, der indeholder meget syre, er et kæmpe no-go, da det har en ætsende effekt. Derfor anbefales det at holde sig fra juice, sodavand eller lignende.